De producten die verkocht worden bij Don’t stay hidden komen vanuit een groothandel in Polen. Veel van deze producten worden in Europa gemaakt. De werksfeer binnen deze fabrieken waar de producten gemaakt worden is dan ook goed. Hierdoor ben jij verzekerd van een aankoop waarbij er geen kinderhanden hebben gezeten aan de producten of verkeerde werkomstandigheden. 

Materialen

In lingerie zitten veel verschillende materialen verwerkt. Niet alle materialen zijn even bekend. Om een beter beeld te krijgen welke materialen er gebruikt worden in jouw aankoop, kan je op deze pagina meer lezen hierover. 

Elastaan
Elastaan is een hele elastische synthetische textielvezel, gemaakt uit polyurethaan. Doordat Elastaan heel elastisch en een sterke textielvezel is wordt dit verwerkt in lingerie. Als je een product met Elastaan helemaal zou uitrekken, springt het weer terug naar originele vorm. Dit is vaak bij zwem- en sportkleding. Elastaan wordt verder vaak verwerkt in panty’s, leggings of lingerie. 

Katoen
Katoenvezels worden al eeuwen gebruikt, onder andere om textiel mee te maken. De vezels zijn afkomstig van de zaden van de katoenplantages. Katoen is van nature sterk, kan goed tegen vocht en is makkelijke schoon te maken. Katoen wordt vaak verweven met synthetische vezels zoals elastaan en nylon(Polyamide). 

Polyamide (Nylon)
Nylon is een synthetische textielvezel die gemaakt is uit polyamiden. Nylon is ontwikkeld als vervanger van zijde, omdat zijde duur en kwetsbaar is. Nylon is licht van gewicht, sterk en kreukt niet. Nylon zit tegenwoordig in veel verschillende producten, zoals kleding, beddengoed en mondkapjes. 

Polyurethaan 

Polyurethaan is een polymeer. Dit is een chemische verbinding die uit lange reeks van dezelfde moleculen bestaat. Polyurethaan ontstaat uit de reactie tussen twee componenten, een isocyanaat en een polyol. Deze twee componenten gaan een chemische reactie aan en vormen dan een polymeer. Maar waarover wordt dit dan gebruikt in lingerie? Het schuim in de vullingen van de push-up bh is van dat materiaal gemaakt. 

Polyester 

Polyester is een synthetische textielvezel. Polyester wordt gemaakt uit olie. Door polyester te smelten krijg je garen waar kleding van gemaakt wordt. Polyester zorgt ervoor dat stoffen niet zelf kreuken, en de vorm goed blijft.